Levytykset

Tällä sivulla on esitelty kaikki toistaiseksi julkaistut äänitteeni.

Voi myös tutustua levytysurani eri vaiheisiin klikkaamalla tästä.

Levyjäni koskevat tiedustelut ja tilaukset voit tehdä joko puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Katso osoitteet 'Yhteystiedot' -sivulta.

Ilmainen www-laskuri

       

 

Sydän soi -albumin arvosteluja (lyhennelmiä)

Viikko Pohjois-Karjala / Mauri Nevalainen:

"Pirjo Kämpin toisen pitkäsoittolevyn nimenä on Sydän Soi. Erik Lindströmin hienoilla sävellyksillä yhdessä hetkessä naislaulajiemme eturiviin ja julkisuuteen noussut Pirjo Kämppi on huippumuusikoiden kanssa tehnyt monipuolisen, ehjän ja todella loppuunhiotun musiikkipaketin.

Sydän Soi tarjoaa kuulijalleen sytyttäviä kappaleita svengistä iskelmälliseen musiikkiin. Yksittäisiä kappaleita on turha edes yrittää pistää mihinkään paremmuusjärjestykseen, ne ovat helmiä jokainen.

Kun laulajalla on sydän mukana ja ääni sekä laulutekniikka hallussaan niin lopputulos on häikäisevä.

Maukkaasta svengilinjasta voi nauttia vaikkapa kappaleen Bai Bai parissa. Erik Lindströmin upea svengipala sykkii kiihkeämmin kuin elämä itse. Lindströmin hitaampaa tyyliä edustaa kaunis Askelees kuulu ei. Ja näissä molemmista taas ne puhaltimet! Miten kaunista musiikki voikaan olla kun kaikki osaset ovat hienointa työtä!

Lopuksi on pakko mainita se yksi sävelmä, joka on levytetty tätä ennen ties montako kertaa, mutta joka Pirjo Kämpin laulamana herää taas kerran eloon. Kappalehan on vanha tuttu Vaaleanpunainen pantteri (The Pink Panther Theme). Tässä jos missä Pirjo Kämpin lahjakkuus laulajana pääsee kaikessa loistossaan esiin.

Taisin tuossa edellä mainita jotain siitä, että laulajalle ykkösasia on sydämen mukana olo siinä mitä hän tekee. Pirjo Kämpin levyn päättävä sävellys Sydän Soi kertoo sanoituksessa tuon saman ja lisäksi sen, mikä saa sydämen soimaan: rakkaus. Juuri niin. Ilman rakkautta, tuota mahtavaa voimanlähdettä, ei olisi mitään, eikä ainakaan näin kaunista musiikkia."

 

Radio Pooki / Malla Mahosenaho:

"Tällä kertaa ehdoton ykkönen. Miellyttävä kuunnella, raikas kokonaisuus, mukana uutta ja jo ennen kuultua sovitettuna tähän päivään."

 

Radio Satahäme / Marja Tuomisaari:

"Tyylikäs!"

 

Radio West / Petteri Hurskainen:

"Pirjo vei kovassa seurassa upeiden albumien porukassa pisteet puolelleen kokonaisuutena tasapainoisella ja hyvin tehdyllä albumillaan. Hienoa työtä."

 

Lähiradio / Anita Andersson:

"Monipuolinen lahjakas tulkitsija on matkalla superstarojen joukkoon!"

 

Se!:

"Äänitteellä soi jälleen herkkiä ja upeita tulkintoja mm. lauluista Mun kesä, Yksin kuljen sateeseen, Pieni kukkanen, Vähän ennen kyyneleitä, Onnen kyynel ja Sydän Soi. Suomi on löytänyt taidokkaan tulkitsijan, jollaisia ei ilmaannu joka vuosi eikä vuosikymmenkään. Maestro Erik Lindströmin "löytämä" laulaja on luomassa kestävää ja vankkaa uraa suomalaisessa kevyessä musiikissa. Menestystä hänelle."

 

Aksentti / Pertti Asplund:

"Joutsalainen Pirjo Kämppi teki toissa talvena esikoislevynsä Erik Lindströmin studio-orkesterin kanssa, ja vaikka uuden levyn orkesteria johtaa ja sovituksista vastaa nyt Markku Johansson, sävellyksistä puolet on Erik Lindströmin käsialaa. Yleisilme on muuttunut Ranskalaisista koroista jonkin verran iskelmällisemmäksi, mutta kyllä kunnon vanhan ajan svengiäkin löytyy, ja solistin lämmintä tulkintaa kuuntelee mielikseen. Oikein onnistunut levy, joka todella herättää henkiin 50- ja 60 –lukujen tunnelmia."

 

Etelä-Suomen Sanomat / Ilkka Düssel:

"Pirjo Kämppi on tervetullut uudehko nimi iskelmälevymarkkinoille. Suomihan on täynnä toinen toistaan keskinkertaisempia iskelmänveivaajia, mutta Pirjo on toista maata.

Pirjo Kämppi on hyvä laulaja. Hänellä on kuulaan kaunis ja pehmeä ääni. Sitä voisi verrata jopa Tamara Lundin ääneen, jossa iskelmämaailma menetti loistavan tulkitsijan Euroopan operettilavoille.

Levyllä kuullaan uusien laulujen ohella joukko vanhoja, uudelleen sovitettuja iskelmäklassikkoja. Nimenomaan levyn tuottaneen Markku Johanssonin sovitukset ilahduttavat.

Miltei kaikkien nykyisten iskelmälevyjen taustoja pilaavat räimivät rummut tai rumpukoneet, pahimmassa tapauksessa konemusiikkitaustat. Johanssonin johdolla Pirjo Kämpin levystä on tehty oikeiden soittajien avulla perinteiseen tyyliin svengaava ja swingaava iskelmälevy.

Pirjon toisen albumin kovasta säveltäjä- ja sanoittajajoukoista mainittakoon Johanssonin lisäksi Erkki Friman, Aappo I. Piippo, Kari Tuomisaari, Erik Lindström ja Jorma Toiviainen."

 

HIFI / Tarja Kupias:

"Huonoja iskelmälevyjä julkaistaan hävyttömän paljon. On siis todellinen ilo kuulla iskelmää hyvän laulajan laulamana ja oikean orkesterin soittamana! Ja uskon, että suuri yleisö on varmasti samaa mieltä.

Pirjo Kämpin ääni ei ole mitenkään persoonallinen, mutta sitäkin miellyttävämpi. Tulkintapuoli hänellä on todella kohdallaan.

Erik Lindströmin swing-tyyppiset sävellykset istuvat hänelle kuin nenä päähän, mutta loistava valinta levylle on Vaaleanpunainen pantteri, jonka Pirjo tulkitsee todella upeasti. Hyvältä kuulostaa myös Vähän ennen kyyneleitä tai uusi erittäin kaunis kappale Sydän Soi.

Markku Johansson on tehnyt aivan upeita sovituksia, ja äänityskin on onnistunut. Harvinaisen tasapainoinen ja hienon kuuloinen levy."

 

Helsingin Sanomat / Pirkko Kotirinta:

"Erik Lindströmin sävellysten uutena tulkkina esiin tulleen Pirjo Kämpin ääni on kuin luotu vanhanaikaiseen jazz-iskelmään. Markku Johanssonin ilmavat sovitukset päästävät solistin hienosti esiin, ja muutama uusi sävellys piristää kokonaisuutta. Pieni kukkanen löytyy tältäkin, kuulaan klassisena versiona."

 

Gloria / Riitta Lindegren:

"Pirjo Kämppi laulaa niin kauniisti, että ensi kuulemalla se vaikuttaa melkein yhdentekevältä. Mutta kuulokertojen myötä levystä pitää yhä enemmän, sillä Kämpin äänen sointi on turvallisella tavalla vanhanaikaisen svengaava. Tällaista oli kevyt musiikki ennen.

Kämppiä mainostetaan Erik Lindström –spesialistina, mutta levyllä on muutakin mukavaa mm. iki-ihana Vähän ennen kyyneleitä. Sydän soi kauttaaltaan sellaista haikeansuloista tunnelmaa, että suosittelen sitä kahdenkeskisen illan taustaksi."

 

Karjalainen / Juhani Rännäli:

"Sydän soi siihen malliin, että radiotoimittajat ovat ennättäneet valita sen kuukauden levyksi. Pääosin Erik Lindströmin sävellyksiä sisältävä levy on saanut seurakseen mm. laulut Pieni kukkanen, Vähän ennen kyyneleitä ja Yksin kuljen sateeseen.

Oivallisia lauluja kaikki, oivallisesti tulkittuja ja hyvin taustoitettuja. Mutta asiallahan onkin ollut Markku Johansson."

 

Muusikko / Pekka Nissilä:

"Edellisen Ranskalaiset korot –albuminsa myötä Pirjo Kämppi sai melkoisesti huomiota osakseen. Erik Lindströmin tuotanto oli sillä vahvasti edustettuna ja samoin on uuden Sydän Soi –albuminkin kohdalla, niin vanhemmilla kuin uudemmillakin esimerkeillä. Mukana on nyt myös muiden tekijätahojen lauluja, joista Leon Russellin This masqueraden kohdalla – tässä Kari Tuomisaaren käännöksenä Näytelmä – aloin miettiä, onko sitä aiemmin suomeksi tehtykään.

Albumin vahvuutena onkin persoonallinen ja linjakas ohjelmisto. Nopeasti kiinnittyy huomio myös ammattitaitoisiin sovituksiin, jotka erottuvat välittömästi tämän päivän tarjonnasta niin ideoiltaan kuin soundiltaankin. Niistä vastaa pääasiassa Markku Johansson, Pentti Lasasen huolehtiessa 13 kappaleesta kahdesta.

Pieneksi miinukseksi muodostuu Kämpin lauluotteen tavanomaisuus. Hän ei saa puhtaan kauniiseen ääneensä juurikaan sävyeroja. Atakki on myös rytmisesti turhan vaisu, vaikka svengitajua tuntuu löytyvänkin. Näin laulut jäävät hieman ulkokohtaisiksi, eikä persoonallisuus nouse esiin."

 

POP-lehti / Juha Rantala:

"Pirjo Kämppi astui pari vuotta sitten isoihin saappaisiin levyttäessään debyyttialbumillaan Erik Lindströmin kunnianhimoisia sävellyksiä. Mutta hyvin hän nuo saappaat täytti. Kämpin kakkosalbmi Sydän Soi ei ole kappalevalintojen osalta aivan yhtä kokonaisvaltaisesti onnistunut, mutta toteutuksen puolella homma toimii entiseen malliin. Kämppi on panostanut tulkintoihin ja kustantajan pienuudesta huolimatta peliin on pistetty kovat panokset laajan ja ammattitaitoisen orkesterin muodossa.

Täysin Lindströmiä ei Kämppi ole uudellakaan levyllään hylännyt vaan levyn kolmestatoista kappaleesta viisi on Erikin sävellyksiä: levyn avausraita Sävelmä hiljainen sekä Tunnetko rytmin, Bai Bai, Askelees kuulu ei ja Lunta sataa. Nämä kappaleet toimivat kaikki loistavasti – Lindströmin ja Kämpin svengitaju osuu saumattomasti yksiin. Uskallanpa jopa väittää, että parin viimeksi mainitun cover-version kohdalla tällä levyllä kuullaan parhaat levytetyt versiot.

Toki Kämppi muutakin osaa tulkita kuin Lindströmiä, kuten esimerkiksi levyn päättävä Sydän soi tai albumin hitit Mun kesä ja Yksin kuljen sateeseen osoittavat, joista viimeksi mainittu onkin levyn onnistunein cover. Paria poikkeusta lukuun ottamatta Kämpin kakkosalbumi on kauttaaltaan varsin onnistunut julkaisu ja jälleen kerran huomaamme, että mikä ero on niillä jotka vain laulavat ja niillä jotka sen lisäksi vielä tulkitsevatkin esittämänsä."

 

<sivun alkuun>