Levytykset

Tällä sivulla on esitelty kaikki toistaiseksi julkaistut äänitteeni.

Voi myös tutustua levytysurani eri vaiheisiin klikkaamalla tästä.

Levyjäni koskevat tiedustelut ja tilaukset voit tehdä joko puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Katso osoitteet 'Yhteystiedot' -sivulta.

Ilmainen www-laskuri

    

 

Ranskalaiset korot ja muita Erik Lindströmin sävellyksiä -levyn arvosteluja (lyhennelmiä)

Helsingin Sanomat:

"Pirjo Kämppi on virkistävä uusi laulajatuttavuus, joka laulaa puhtaasti, fraseeraa taiten ja herättää tekstin eloon. Ensilevyn materiaali on poikkeuksellisen kiitollista: Erik Lindströmin parhaita klassikoita Ranskalaisista koroista alkaen. Toisaalta näissä taidot punnitaan. Levyn "vanhanaikainen" akustinen leima on viehättävä. Koneistetun iskelmätehtailun kaudella levy on eräänlainen Suomi-iskelmän buena vista –tuulahdus, silkkaa nostalgiaa.

Ranskalaisten korkojen tulkinta nousee monien aiemmin levytettyjen ohi notkeana ja sävykkäänä. Erityisen hyvin klangaa nyt ensi kertaa levylle laulettu englanninkielinen versio High-Heeled Shoes. Hiljaista on soi aivan uudenlaisena: edellisversio muistetaan Martti Innaselta. Uusista sävellyksistä yllättäen ja vähiten "Lindström-tyylinen" on Toivon vain, moderni beat-iskelmä, johon mehukkaat jouset tuovat nykymenosta poikkeavaa hohtoa. Uusien sävellysten helmi on kuitenkin Lindströmin viime talvena säveltämä swing-iskelmä Svengaten, jossa musiikki ja Kari Tuomisaaren teksti tukevat hienosti toisiaan ja tulkinta menee nappiin. Myös Etsin sinua kerää tyylipisteitä. Karibian taikaa ja Kuumaa sykkivät latinalaisittain."

 

Pohjois-Karjala:

"Svengaava iskelmämusiikki tekee loistavaa paluuta Pirjo Kämpin Ranskalaisten korkojen myötä ja suuren suomalaisen iskelmäsäveltäjän Erik Lindströmin vahvalla tuella. Pirjo Kämpin odotettu pitkäsoittolevy on juuri ilmestynyt. 15 hienoa sävellystä, aloitusbiisinä itseoikeutetusti rakastettu Ranskalaiset korot.

Siitä, miten kaunista iskelmämusiikki voi parhaimmillaan olla, on hyvänä esimerkkinä haaveellinen kappale Etkö uskalla mua rakastaa. Tuuli tuo, tuuli vie on kappale, jossa laulu ja musiikki suorastaan hivelevät kuulijan sielua. Laulajan ja studio-orkesterin äärettömän hieno ja tarkka yhteistyö on kauneimmillaan kappaleessa Kielletty rakkaus.

Erik Lindströmin studio-orkesteri tekee mahtavaa työtä. Four Cats –yhtye avustaa taustalaulussa kahdella kappaleella. Orkesterin muusikoiden kokoonpano ei mainesanoja esittelyyn kaipaa.

Pirjo Kämppi taas on yksi lahjakkaista naislaulajistamme, jonka laulussa yhdistyvät tekninen taitavuus ja lämmin tunne. Tämän tyyppisen musiikin esittäminen vaatii laulajalta todella paljon."

 

Iisalmen Sanomat:

"Suomi on saanut uuden notkea- ja lämminäänisen viihdelaulajan. Pirjo Kämppi on levyttänyt Erik Lindströmin uutta ja vanhaa tuotantoa ja hurmaa sekä laulu- että tulkitsijan taidoillaan.

Niihin tutuimpiinkin Lindströmin sävelmiin Kämppi on löytänyt jotakin omaa jujuaan. Kämppi tuo viihdejatsin ja –bluesin menneiltä vuosikymmeniltä nykyhetkeen, tämän hetken toimivaksi musiikiksi – menettämättä menneen ajan lumovoimaa. Kämppi laulaa svengaavasti ja kehräten. Hän elää laulaessaan rytmissä ja musiikissa.

Kaiken kaikkiaan levy on toimivaa ja kunnianhimoisesti toteutettua viihdemusiikkia."

 

Pentti Teräväinen:

"Täytyy myöntää, että komealta kuulostaa, kun pitkän linjan svengimiehet, 50-luvun tatsi ja 2000-luvun studiotekniikka valjastetaan loistavan laulajan käyttöön. Tämä levy on klassikko jo syntyessään."

 

Hifi-lehti:

"Suomalainen tanssimusiikki on liian usein tasapaksun innotonta. Soittajat oikovat ja laulaja toistaa papukaijana oppimiaan maneereita. No, tämän levyn kohdalla saa syödä ikävät ennakkoluulonsa. Studio-orkesteri on tunnollinen mutta ilmeikäs. Hyvän olon edistäjänä on kauniisti laulava vokalisti. Erittäin laadukas iskelmälevy näin vuoden alkuun, voi suositella lämmöllä."

 

Muusikko –lehti:

"Pirjo Kämppi laulaa kautta levyn useimmiten hyvin ja muutamilla raidoilla vallan loistavasti. Tällaista musiikkia ei tänä päivänä kovin paljoa sävelletä, sanoiteta, soviteta saati äänitteenä tuoteta, joten runsaasti aplodeja!"

 

Pohjalainen:

"Pirjo Kämppi tulkitsee upeasti 15 maestron svengaavaa iskelmää. Pentti Lasanen on sovittanut materiaalin taidolla. Jazzillista improvisointia on vain mausteeksi. Paino on rytmisellä vetävyydellä ja tyylikkäällä ilmaisulla.

Pirjo Kämpin musikaalinen ote tekee oikeutta laulujen tarinoille. Kari Tuomisaaren sanoittama Svengaten on ennen levyttämätön täysosuma. Ranskalaiset korot kuullaan myös englanniksi nimellä High-Heeled Shoes, joka nyt Kämpin laulamana saa aivan uutta ja jännittävää ulottuvuutta."

 

Kaleva:

"Pirjo Kämpin tyylikkäästi laulamat Erik Lindström –klassikot osoittavat vuosikymmenien jälkeenkin aikavertailussa kestävyytensä. Laulajattaren charmikas tulkinta tavoittaa melodiaa aidosti korostavan linjan. Uutuus, All Alone, hipoo sävelkuluiltaan kansainvälistä tasoa. Upeita numeroita löytyy runsaasti. Karibian taikaa viulu – ja rumputaustoineen luo yhtymäkohtaa Xavier Cugatin elokuvamusiikkiin. Etkö uskalla mua rakastaa nousee tässäkin klassikoksi.

Pirjo Kämpin uudet tulkinnat vuosikymmeniä kestäneistä sävelmistä nousevat Four Catsin myötäileminä tyylinsä korkeille askelmille."

 

DJ Rami:

"Alkuiltaan ja tosi tunnelmallisiin hetkiin. Tyylikästä on soitanta ja laulanta. Melodiat huippuluokkaa, mainio kuuntelulevy."

 

DJ Sonja:

"Koko levy soitettavaa musiikkia ja hyviä tanssibiisejä. Kappaleissa hyvää vanhaa jazzahtavaa meininkiä."

 

Jazzrytmit:

"Ekin kappaleet ovat kuin Toivo Kärjeltä – suomalaista sielunelämää luotaavia, mutta jazzsävyillä kahdesti kirkastettuja. Lasanen lisää tietoisesti blueteknokirpeyttä. Kappaleet kertovat pieniä viestejä, jotka Kämppi empaattisesti välittää kuulijalleen. Kaupanpäällisiksi saadaan Four Cats’ien kirpeää stemmalaulua. Tämä äänite edustaa suomalaisiskelmän kypsyyttä, joka on vaarassa kadota kaiken maailman koneäänipiipityksiin."

 

Aksentti:

"Ravintoloissa, tanssilavoilla, yritystilaisuuksissa ja festivaaleilla esiintyvä Pirjo Kämppi laulaa varsin luontevasti ja puhtaasti. Kokonaisuutena oikein kelvollista ja svengaavaa viihdettä."

 

Satakunnan Kansa:

"Pirjo Kämpin levy sisältää vihreää ja varsinkin ikivihreää iskelmäjazz ia sekä mannermaista pyörähtelyä takaisin höyrylaivojen, vasikanleikkeiden ja länsisaksalaisten magnetofonien aikaan. Englanninkieliset High-Heeled Shoes ja All Alone lennättävät aatoksia Pariisin kautta Manhattanille saakka."

 

musa.fi:

"Vanhat arvot kunniaan ja vanhalla reseptillä! Tämä visio nousee ensiksi tajuntaan joutsalaisen lahjakkaan laulajatar Pirjo Kämpin debyyttialbumia kuunnellessa. Eipä parempaa taustavoimaa uudella kyvyllä voi olla kuin grand old man, hittinikkari Erik Lindström ja tämän muodostama studiokokoonpano, joka takaa aidon tunnelman ja poljennon. Lasasen kirjoittamat sovitukset nojautuvat tyylitajuun – aikakauteen, jolloin orkestraatiot olivat huoliteltuja iskelmäpuolellakin. Svengaava iskelmä on tehnyt odotetun paluun levyrintamalle!"

 

Anna:

"Laulaja Pirjo Kämppi osallistuu omalta osaltaan ja omilla rahoillaan suomalaisen iskelmän post-modernisointiin. Erik Lindströmin sävellystuotannosta tehty levytys onnistuu hienosti elvyttämään lavoillamme aikoinaan jyllännyttä tanssimusiikkia. Mukana on ennen levyttämättömiä Lindströmin kappaleita. Joutsalainen Pirjo Kämppi tekee tyylikästä jälkeä puhtaalla ja pakottomalla laulullaan. Erikoiskiitos siitä, että Hiljaista on –kappale soi levyllä uutena sovituksena."

 

Se!:

"Joutsalainen laulaja Pirjo Kämppi teki 78-vuotiaan grand old manin Erik Lindströmin kanssa loistavan iskelmälevyn. Se on täynnä Lindströmin jatsahtavia ja taidokkaita kappaleita: Ranskalaiset korot, Liian vähän aikaa, Svengaten, Hiljaista on… Levyllä taituroi myös legendaarinen Four Cats. Moni ammattimuusikko sanoo, ettei kotimainen iskelmä ole kokenut Kämpin kaltaista tulkitsijaa sitten Laila Kinnusen. Tähti on syttynyt!"

 

Gloria:

"Esikoislevy ei tarjoa suuria yllätyksiä, mutta studio-orkesteri tekee vankkaa työtä, ja Kämppi laulaa konstailematta ja hyvin. Musiikki puree keski-ikäisiin ja sitä vanhempiin ja menestyy varmasti tanssilavoilla.

Nostalgiaa ei levyltä puutu. Tuntuu kuin kuuntelisi radiota 50-luvulla. Kappaleiden välistä puuttuvat vain tummaäänisen mieskuuluttajan kähisemät juonnot. Ikiklassikoista Ranskalaiset korot on mukana sekä suomeksi että englanniksi laulettuna. Englanninkieliset kappaleet tuntuvat toimivan parhaiten etenkin jatsahtavassa svengissä."

 

<sivun alkuun>