Kevät 2003

Tältä sivulta voit lukea musiikkiurani alkutaipaleista, musiikillisista vaikutteistani sekä myöhempien aikojen merkittävimmistä tapahtumista ja näiden kautta läheisiksi tulleista yhteistyökumppaneista.


        

 

Pirjo Kämppi - Laulu

Pirjo Kämppi (s.1964) on paljasjalkainen joutsalainen, jonka musiikillinen ura alkoi vanhempien mukaan jo noin 5-vuotiaana radion laulujen tahdissa. Nuoruudessaan Pirjo kiinnostui melodisesta lauletusta jazzista ja svengaavasta iskelmästä. Hänen suosikkejaan ovat olleet mm. Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Billie Holiday ja Dinah Washington sekä Maarit Hurmerinta.

Lukioaikanaan Pirjo toimi Joutsa Big Bandin solistina ja myöhemmin parikymppisenä keikkaili muutaman vuoden melko tiiviisti Esko Tuukkasen tanssiyhtyeen laulajana. Vuosina 1987-1989 Pirjo opiskeli laulua Oulunkylän Pop & Jazz –opistossa (nykyisin Pop & Jazz konservatorio).
Perheen perustaminen vei välillä oman aikansa, mutta viime vuosina Pirjo on palannut laulun pariin. Pirjoa on kuultu mm. ravintoloissa, tanssilavoilla, yritys- ja yksityistilaisuuksissa sekä eri festivaaleilla.

Pirjon yhteistyökumppaneita vuosien mittaan ovat olleet useat arvostetut musiikintaitajat mm. Erik Lindström, Pentti Lasanen, Markku Johansson, Heikki "Häkä" Virtanen sekä Ilmavoimien soittokunnan big band, Imatra Big Band ja Jyväskylä Big Band. Kämpin ja Lindströmin yhteistyö sai alkunsa demolevystä, jonka Pirjo sattui lähettämään myös Lindströmille. Eki innostui kertaheitolla Pirjon ainutlaatuisesta laulusaundista ja fraseerauksesta ja yhteistyö sai alkunsa.

Alkuvuodesta 2001 ilmestyi pitkäsoittolevy, Ranskalaiset korot, jolla on 15 Pirjon upeaa tulkintaa Lindströmin erinomaisista sävellyksistä. Levy herätti innostusta ja ihailua. Radiot, lehdistö ja myös ostava yleisö ottivat levyn hyvin vastaan. Pirjon II pitkäsoittolevy, Sydän Soi, ilmestyi syksyllä 2002. Sovituksista on vastannut Markku Johansson. Kaupallisten radioiden toimittajat valitsivat levyn Kuukauden Levyksi.

Pirjoa nähtiin ja kuultiin syksyllä 2000 TV:ssä Huvin Vuoksi –ohjelman Tähtiputkessa ja keväällä 2001 Tuttu Juttu Shown artistivieraana. Syksyllä 2002 Pirjo esiintyi TV:ssä Saanko luvan –ohjelman päävieraana ja alkuvuodesta 2003 Leikin Varjolla –ohjelman solistivieraana sekä keväällä 2003 BumtsiBum –ohjelmassa.

Vuoden 2003 lopulla TV 2:ssa esitettiin 12 –osainen sarjanäytelmä Hiljaista on. Koko sarja sai alkunsa Pirjon laulamasta kappaleesta Hiljaista on, jonka näyttelijä Tom Lindholm kuuli radiosta. Sarjan tunnussävelmäksi valittiin Pirjon laulama Hiljaista on.

Keikkailua varten Pirjo on kasannut kaksi eri bändiä, tanssiyhtyeen ja jatsahtavan kokoonpanon.

Arvostelujen mukaan Pirjon musiikillisesti vahvimpia puolia ovat kaunis ääni, loistava rytmitaju, upea ylärekisteri, musikaalinen ote, tarkka ja tyylikäs fraseeraus, moitteeton sävelpuhtaus ja vahvat tulkinnat, jotka herättävät tekstin eloon. Taidoiltaan Pirjoa on usein verrattu jopa Laila Kinnuseen.
Pirjo esittää ehkä kaikkein mieluiten iskelmää ja tanssimusiikkia, mutta häneltä taittuu myös viihteellinen jazz, viihdemusiikki, pop, soul, blues, rhythm & blues, gospel sekä lattari.